RU
 

Парламент Македонії підтримав перейменування країни

Українська служба DW,  11 січня 2019, 20:45
0
282
Парламент Македонії підтримав перейменування країни
Фото: D. Delimont
Прапор Македонії

Парламент Македонії більшістю голосів підтримав поправку до конституції про перейменування країни на Республіку Північна Македонія. Північній Македонії буде простіше приєднатися до ЄС і НАТО.

Парламент Македонії в п'ятницю, 11 січня, підтримав поправку до конституції про зміну назви країни. Республіку Македонія перейменують на Республіку Північна Македонія. Внесення поправки до конституції підтримав 81 депутат зі 120, передає інформагенція Reuters. 29 представників опозиції утрималися.

Після розпаду Югославії в 1990-х роках Македонія ввійшла в ООН під офіційною назвою Колишня Югославська Республіка Македонія. При цьому в конституції країни було вказано назву "Республіка Македонія". Проти цього виступала Греція, тому що в її складі є однойменний регіон.

12 червня 2018 року очільники урядів Греції та Македонії домовилися про нову назву балканської країни. Відповідну угоду підписали прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв і прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас. На референдумі 30 вересня виборці в Македонії більшістю голосів підтримали план перейменування країни.

Історична суперечка між Скоп'є й Афінами була головною перепоною на шляху Македонії до вступу в Європейський Союз і НАТО.

Назва важливіша. Македонія застрягла на шляху в ЄС і НАТО

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: парламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі