RU
 

У РФ відреагували на слова генсека НАТО про "військові заходи"

Корреспондент.net,  11 січня 2019, 15:11
0
478
У РФ відреагували на слова генсека НАТО про  військові заходи
Фото: МИД РФ
МЗС РФ закликає перейти від ультиматумів до діалогу щодо ракетного договору

Заяви Столтенберга в ультимативній формі не сприяють вирішенню ситуації, кажуть в МЗС РФ.

У Москві вважають, що заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга про готовність Альянсу до військових заходів для вирішення конфлікту навколо договору щодо ракет в подібному ультимативному тоні гальмують розбір ситуації. Про це в п'ятницю, 11 січня, заявили в МЗС РФ.

"Спроби вести розмову в ультимативному тоні, говорити про "останній шанс" для Росії, як це наголосив Столтенберг, ніяк не відповідають запевненням про те, що порятунок Договору є для країн Альянсу пріоритетом. Навпаки, такі заяви гальмують розбір ситуації на основі професійного діалогу", - йдеться в заяві.

Як наголосили в МЗС РФ, якщо в НАТО так хочуть перейти до "військових" заходів, то реальним внеском могла б стати ліквідація пускових установок Мк-41, розгорнутих в Румунії в порушення ДРСМД й інтегрованих в систему ППО/ПРО НАТО.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що НАТО готове до військових заходів для вирішення конфлікту навколо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Він також нагадав, що 2 лютого закінчується термін ультиматуму для РФ, після чого США можуть розірвати договір.

21 жовтня Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією. За його словами, таке рішення пов'язане з недотриманням ДРСМД з боку РФ.

У свою чергу, Росія звинуватила США в "зламі" ракетного договору і прагненні створити однополярний світ.
 
Президент РФ Володимир Путін вважає, що ліквідація угоди щодо ракет між Росією і США може зруйнувати систему безпеки у світі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияНАТОракетаракетыМИД РФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі