RU
 

У Ємені дрон атакував генералів під час параду

Корреспондент.net,  10 січня 2019, 13:13
0
348
У Ємені дрон атакував генералів під час параду
Фото: Al Arabiya
Один із постраждалих під час атаки хуситів

Шість військовослужбовців загинуло і не менш ніж 20 осіб постраждали внаслідок атаки повстанців-хуситів на військову авіабазу урядових сил у провінції Лахдж на півдні Ємену.

 
Про це повідомив телеканал Al Arabiya в четвер, 10 січня.
 
Зазначається, що в момент нападу на базі Аль-Анад проходив військовий парад.
 
За даними телеканалу Sky News Arabia, серед постраждалих - губернатор провінції Ахмед Абдалла ат-Туркі і командувач 4-м військовим округом генерал-майор Фадль Хасан. Крім того, поранено начальника Генштабу армії генерал-лейтенанта Абдаллу Салема ан-Нах'ї, його заступника Салеха аз-Зіндані і главу військової розвідки Мухаммеда Салеха Таммаха.
 
Також є постраждалі і серед журналістів, які висвітлювали церемонію. Загиблі військові супроводжували воєначальників.
 
Парад проходив у зв'язку з початком нового навчального року для курсантів. Хусити направили начинений вибухівкою безпілотник на трибуну, де перебували представники вищого командування армії і чиновники.
 
База Аль-Анад розташована за 60 км на північ від міста-порту Аден, який вважається тимчасовою столицею країни після захоплення хуситами Сани.
 
 
Нагадаємо, що учасники громадянської війни в Ємені домовилися про звільнення тисяч полонених. Переговори проходили в околицях столиці Швеції Стокгольма за посередництва ООН.
 
 
Конфлікт в Ємені між урядом і повстанцями-хуситами з шиїтського руху Ансар Аллах триває з 2014 року. З березня 2015 року на боці влади виступає військова коаліція арабських країн на чолі із Саудівською Аравією.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: парадгенералЙеменБПЛАбеспилотникпогиблипогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі