RU
 

"Жовті жилети" атакували офіс спікера уряду Франції

Корреспондент.net,  6 січня 2019, 11:56
0
410
 Жовті жилети  атакували офіс спікера уряду Франції
Протести у Франції

Передні двері будівлі, у якій розташовується офіс спікера уряду, були частково зруйновані за допомогою будівельних інструментів.

 
Суботні антиурядові протести у французькій столиці, які спочатку були мирними, переросли в заворушення - поліції довелося застосовувати спецзасоби й евакуювати спікера уряду Бенжамена Гриво, пише AP.
 
Сутички почалися після того, як демонстранти відхилилися від узгодженого маршруту. Кілька авто були спалені, а поліція застосувала водомети і світлові гранати.
 
Протестувальники атакували офіс спікера французького уряду Бенджаміна Гриво. Його і півдесятка колег евакуювали після того, як передні двері будівлі були частково зруйновані за допомогою будівельних інструментів.
 
"Це був напад не на мене. Це був напад на інститути, демократичну форму правління", - сказав пізніше Гриво.
 
Це була перша така атака на державну власність відтоді, як суботні протести почалися в середині листопада. Протестувальники намагалися дістатися до президентського Єлисейського палацу.
 
За даними влади, близько 50 тисяч осіб брали участь у протестах по всій Франції в суботу, 5 січня. Поліція нарахувала близько 3500 демонстрантів у Парижі.
 
Нагадаємо, що у Франції "жовті жилети" проводять акції протесту по суботах, починаючи з листопада 2018 року. Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики загалом і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: протестыакции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі