RU
 

У США сенатори закликають Трампа не виводити війська з Сирії

Корреспондент.net,  20 грудня 2018, 07:51
0
144
У США сенатори закликають Трампа не виводити війська з Сирії
Сенатори розкритикували рішення про виведення військ

Рішення про виведення військ, яке прийняв президент, сенатори назвали "дорогою помилкою", яка загрожує безпеці США.

Група американських сенаторів направила лист в адміністрацію президента Дональда Трампа, в якому розкритикувала рішення про виведення військ з Сирії. У четвер, 20 грудня, один із сенаторів-підписантів - Ліндсі Грем опублікував скан-копію листа в своєму мікроблозі Twitter.

Автори листа заявляють, що зараз виведення контингенту з Сирії "передчасне" і є "дорогою помилкою", яка не тільки загрожує безпеці США, але також "надає сміливості" терористичному угрупованню Ісламська держава, президенту Сирії Башару Асаду, Ірану і Росії.

У документі говориться, що Іран і РФ використовують конфлікт в Сирії "як сцену для посилення свого впливу в регіоні". За словами сенаторів, "будь-яка ознака слабкості, помічена Іраном або Росією, призведе лише до збільшення їхньої присутності в регіоні і зниження довіри з боку наших партнерів і союзників".

Сенатори також закликають адміністрацію Трампа "не повторити помилки" своїх попередниць.

Примітно, що більшість авторів документа - однопартійці Трампа з Республіканської партії - сенатори Ліндсі Грем, Том Коттон, Марко Рубіо, Джоні Ернст, а також представник Демократичної партії Джинн Шейхін і безпартійний сенатор Ангус Кінг.

Члени Сенату закликають главу держави переглянути рішення про виведення військ, щоб забезпечити збереження стратегічних інтересів нашої нації.

Нагадаємо, 19 грудня Трамп заявив про перемогу над ІД в Сирії і віддав наказ про повне виведення американських військ з країни.

Тим часом Лондон закликав продовжити боротьбу коаліції з ІД.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАСирияармияДональд ТрампсенаторСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі