RU
 

Генасамблея ООН прийняла резолюцію про протидію кіберзлочинності

Корреспондент.net,  18 грудня 2018, 08:36
0
98
Генасамблея ООН прийняла резолюцію про протидію кіберзлочинності
Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію з кібербезпеки

Російську резолюцію підтримали країни Африки і Азії, "проти" проголосували країни ЄС і США.

Генеральна Асамблея ООН в понеділок, 17 грудня, прийняла резолюцію "Протидія використанню інформаційно-комунікаційних технологій в злочинних цілях", в основу якої покладено Росією, повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника РФ при ООН Федора Стржижовського.

"Резолюція дає початок пошуку та формулювання відповіді на одну з актуальних глобальних загроз - проблему кіберзлочинності. На першому етапі це рішення передбачає запуск в Генеральній Асамблеї ООН широкої політико-правової дискусії на цю тему з підключенням генерального секретаря ООН", - пояснив російський дипломат.

Зазначається, що співавторами резолюції стали 36 держав. Її підтримали багато країн Африки, Латинської Америки та Азії. Водночас "проти" проголосували США і країни ЄС.

Також Генеральна Асамблея ООН прийняла ініційовану Україною резолюцію щодо Криму, яка закликає Росію вивести свої війська з території півострова і засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. За резолюцію проголосували 66 членів Генасамблеї, проти 19. Пізніше президент Порошенко подякував партнерам України в ООН за підтримку і привітав резолюцію ООН щодо Криму.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: РоссияГенассамблея ООНрезолюциякиберпреступность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі