RU
 

Британія звернулася до РФ щодо ситуації в Азовському морі

Корреспондент.net,  20 листопада 2018, 11:39
0
386
Британія звернулася до РФ щодо ситуації в Азовському морі
Фото: Getty Images
Лондон стурбований зростанням військової присутності Росії на Азові

Більш ніж 200 суден постраждали від політики РФ, яка завдає шкоди економіці України та підриває її суверенітет, заявили в МЗС Британії.

Міністерство закордонних справ Великобританії закликало Росію припинити затримувати і перешкоджати доступу суден в Азовське море.

Про це йдеться в заяві британського МЗС, опублікованій в понеділок, 19 листопада.

"Росія і її сили безпеки продовжують порушувати українське та міжнародне судноплавство в напрямку українських портів в Азовському морі. У березні Росія відкрила незаконно побудований міст через Керченську протоку, що з'єднує Росію з окупованим Кримським півостровом", - йдеться в заяві.

Зазначається, що відтоді "Росія проводить операції із зупинки і пошуку вантажних суден, що прибувають і відбувають з українських портів в Азовському морі.

"Це призводить до затримки, значного збільшення транспортних витрат і зниження доходів українських портів", - зазначили британські дипломати.

За даними відомства, вже більш як 200 суден постраждали від "політики, яка завдає шкоди економіці України та підриває її суверенітет".

"Ми також стурбовані зростанням військової присутності Росії в Азовському морі. Великобританія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її визнаних кордонів і територіальних вод. Закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ торгових суден через Керченську протоку і Азовське море", - йдеться в заяві.

Напередодні стало відомо, що в ЄС обговорили заходи щодо ситуації в Азовському морі. У Брюсселі анонсували плани вжити "цільові заходи" у зв'язку з діями Росії в Азовському морі.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що тема Азовського моря - це ще одна пропагандистська карта, яка розігрується Заходом.
 
У Кремлі, своєю чергою, зазначили, що затримання і огляд російськими прикордонниками українських суден в Азовському морі відповідають міжнародному законодавству.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинаБританияэкономикасуднокораблькораблиАзовское мореВеликобританиясуверенитет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі