RU
 

Рада ЄС обговорить ситуацію щодо України та Азовського моря - ЗМІ

Корреспондент.net,  16 листопада 2018, 18:24
0
128
Рада ЄС обговорить ситуацію щодо України та Азовського моря - ЗМІ
Фото: EvrazesNews
У Брюсселі дадуть оцінку ситуації навколо України

Рада Європейського Союзу у закордонних справах проведе 19 листопада в Брюсселі оцінку ситуації навколо України.

 
Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе 19 листопада в Брюсселі оцінку ситуації навколо України. Про це заявив високопоставлений чиновник ЄС, повідомляє в п'ятницю, 16 листопада, Інтерфакс-Україна.
 
"Вчора в ході візиту заступника міністра закордонних справ Росії (Григорія Карасіна, - ред.) ми вказали йому на нашу стурбованість щодо України та Азовського моря", - повідомив співрозмовник журналістам на умовах анонімності в Брюсселі.
 
Він перерахував питання, які турбують Євросоюз: проведення виборів у самопроголошених "ЛНР" і "ДНР", які ЄС не визнає; будівництво керченського моста без згоди України і його наслідки для українського та європейського морського транспорту; становище загалом з анексією Криму.
 
При цьому функціонер ЄС послався на зроблені раніше відповідні заяви високого представника Євросоюзу із закордонних справ Федеріки Могеріні і резолюцію Європейського парламенту.
 
На питання, чи передбачається обговорення нових санкцій ЄС щодо Росії у зв'язку з подіями на сході України, співрозмовник відповів, що він не в курсі, чи відбудеться таке обговорення, "але ситуація нас турбує".
 
Разом з тим джерело вказало на те, що порядком денним Ради ЄС санкції не передбачені.
 
У відповіді на додаткове запитання про ситуацію з рухом суден після будівництва керченського моста, співрозмовник ЗМІ зазначив, що, за даними ЄС, новий режим перевірок викликає затримки, які призводять до економічних втрат. За його словами, стурбованість викликають невиправдано затяжні огляди суден російською стороною.
 
Напередодні стало відомо, що Україна заарештувала 15 суден, які заходили в закриті порти Криму.
 
Незабаром спікер президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що затримання і огляд російськими прикордонниками українських суден в Азовському морі відповідає міжнародному законодавству.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

 
ТЕГИ: ЕСУкраина-РоссияКрымЕвросоюзАзовское мореБрюссель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі