RU
 

В Естонію прибули американські винищувачі

Корреспондент.net,  2 листопада 2018, 15:55
0
763
В Естонію прибули американські винищувачі
Фото: T. T. Parish
F-15E Strike Eagle

Дані винищувачі візьмуть участь в сертифікації системи примусової зупинки літаків BAK-14.

На естонську авіабазу Емарі цього тижня прибули зі США кілька літаків-винищувачів F-15E Strike Eagle і літаків-заправників KC-135. Про це повідомляє американське посольство в п'ятницю, 2 листопада, не уточнивши їхню кількість.

 

Згідно з повідомленням, винищувачі з 492-ї ескадрильї на постійній основі базуються на авіабазі Лейкенхіт в Англії. Заправники дислокуються в 100-у авіапідрозділі літаків-заправників ВПС США в Мілденхоллі також в Англії.

"Президент США Дональд Трамп і глава МЗС Майк Помпео неодноразово виступали із запевненнями в твердій прихильності США до статті 5 Вашингтонського договору НАТО".

За його словами, "прибуття цих літаків до Естонії є черговим прикладом великого значення, яке ми відводимо повітряній обороні, нашим високим стандартам забезпечення регіональної безпеки і підтримки союзників", - зазначив тимчасовий повірений у справах посольства США в Естонії Кліффорд Бонді.

За його словами, прибуття в Естонію літаків-заправників демонструє здатність США надавати підтримку ВПС далеко від постійних баз, що значно розширює зону дій винищувачів.

Винищувачі візьмуть участь в сертифікації системи примусової зупинки літаків BAK-14, призначеної для зупинки повітряних машин, що викочуються за межі злітно-посадкової смуги. F-15E Strike Eagle проведуть також навчання з естонськими наводчиками.

Раніше в Грузію в порт Батумі прибули п'ять військових кораблів НАТО. Вони залишаться там до 5 листопада для проведення спільних навчань з представниками грузинської берегової охорони.


 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАавиациясамолетЭстониявоенныеистребитель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі