RU
 

Кремль відповів на слова Трампа про ядерну зброю

Корреспондент.net,  24 жовтня 2018, 13:43
0
794
Кремль відповів на слова Трампа про ядерну зброю
Трамп має намір почати нову гонку озброєнь, вважають у Москві

Намір президента США нарощувати кількість ядерних озброєнь свідчить про декларацію нової гонки озброєнь, говорить Пєсков.

 
Заяви президента США Дональда Трампа про намір нарощувати ядерний потенціал фактично є оголошенням наміру вступити в гонку озброєнь. Про це в середу, 24 жовтня, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.
 
"Це надзвичайно небезпечний намір, тобто це, фактично, декларування намірів вступити в гонку озброєнь, нарощування відповідних потенціалів озброєнь", - сказав він.
 
Так Пєсков прокоментував слова американського лідера про те, що США будуть нарощувати кількість ядерних озброєнь, поки Росія і Китай "не прийдуть в себе".
 
"Це зробить світ більш небезпечним. Ви знаєте, на різних рівнях ми про це говорили: і президент говорив, і на інших рівнях, що ми, безумовно, на тлі подібних заяв, звичайно, в першу чергу, думаємо про наші національні інтереси і про питання національної безпеки Росії", - додав Пєсков.
 
Прес-секретар президента РФ також заявив, що глава держави готовий зробити поїздку в США, проте конкретних рішень з даного питання наразі немає.
 
"Поки, як ви знаєте, на чільне місце зараз стало 11 листопада - можлива зустріч двох президентів у Парижі на полях багатосторонніх меморіальних заходів, які там будуть проходити", - сказав Пєсков.
 
Нагадаємо, зустріч президентів Росії і США пройшла 16 липня в Гельсінкі. Путін і Трамп спілкувалися тет-а-тет понад дві години, а пізніше взяли участь у переговорах у розширеному складі. Пізніше стало відомо, що американський лідер запросив Путіна приїхати в США.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияСШАядерное оружиеТрампДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі