RU
 

Названо лауреата Букерівської премії 2018 року

Корреспондент.net,  17 жовтня 2018, 03:56
0
162
Названо лауреата Букерівської премії 2018 року
Фото: twitter.com/ManBookerPrize
Письменниця Анна Бернс

Престижної премії в 50 тисяч фунтів удостоїлася британська письменниця Анна Бернс за роман Milkman.

Лауреатом Букерівської премії 2018 року стала британська письменниця Анна Бернс. Про це у вівторок, 16 жовтня, оголосив оргкомітет премії.

Бернс відзначили за роман Milkman, написаний від імені 18-річної дівчини, дія якого відбувається в Північній Ірландії в 1970-ті роки під час заворушень.

Зазначимо, письменниця стала 17-ю жінкою-переможцем в історії нагороди і першим представником Північної Ірландії, який отримав Букера.

"Ніхто з нас ніколи не читав нічого подібного", - наголосив голова журі британський філософ і письменник Кваме Ентоні Аппіа, представляючи переможницю.

Конкурентами Бернс були її співвітчизники Дейзі Джонсон (Everything Under) і Робін Робертсон (The Long Take), американці Рейчел Кушнер (The Mars Room) і Річард Пауерс (The Overstory), а також канадка Есі Едугян (Washington Black).

Нагадаємо, в травні цього року спеціальне журі Букерівської премії вибрало п'ять найкращих авторів, які удостоїлися цієї нагороди за 50 років її існування. В результаті Золотого букера отримав автор роману Англійський пацієнт Майкл Ондатже.

Також повідомлялося, що лауреатом Міжнародної Букерівської премії 2018 року стала польська письменниця українського походження Ольга Токарчук з романом Польоти.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: литературапремияроманписательБукер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі