RU
 

Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу

Українська служба DW,  14 жовтня 2018, 09:03
0
422
Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу
Фото: E. Barysheva / DW
Олексій Навальний був під адміністративним арештом 50 діб

Російський опозиційний політик Олексій Навальний був звільнений з-під варти після 50 діб адміністративного арешту за організацію протестних акцій у Москві.

Російський опозиціонер Олексій Навальний у неділю, 14 жовтня, вийшов на свободу після адміністративного арешту, передає кореспондент DW.

У спецприймальнику в Москві він відбував спочатку покарання у 30 діб за організацію січневих мітингів, після чого був одразу затриманий і засуджений судом ще до 20 діб арешту за мітинг проти пенсійної реформи в Росії.

Навального зустрічали журналісти та кілька співробітників його штабу. Він подякував усім, хто його підтримував, і передав привіт тим, хто до цього часу перебуває під арештом у різних регіонах Росії. "За ті 50 днів, які я тут сиджу, ми побачили багато доказів того, що цей режим остаточно деградував - від провалів у зовнішній розвідці до провалів у космічній галузі", - сказав Навальний журналістам.

Нагадаємо, під час акцій протесту проти пенсійної реформи 9 вересня поліцейські затримали понад тисячу осіб по всій Росії. Найжорсткіші і наймасовіші затримання мали місце в Санкт-Петербурзі, де із двох тисяч осіб, які вийшли на неузгоджену акцію, поліція затримала близько 500 мітингувальників. 27 вересня Держдума Росії остаточно прийняла законопроект про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсійного віку.

Джерело: Українська служба DW

ТЕГИ: Росія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі