RU
 

Форт Трамп: Польща чекає тисячі військових США

Корреспондент.net,  1 жовтня 2018, 15:53
0
485
Форт Трамп: Польща чекає тисячі військових США
Варшава і Вашингтон обговорюють питання про американську військову базу

У Міноборони Польщі розповіли деякі подробиці про розміщення американської військової бази.

Влада Польщі сподівається, що на американській військовій базі, яку планують побудувати на території країни, будуть перебувати не сотні, а тисячі військових. Про це заявив віце-голова Міністерства оборони Польщі Томаш Шатковський, повідомляє Польське радіо в понеділок, 1 жовтня.

"Ми думаємо про тисячі, а не про сотні військових... Весна буде ключовою з цього питання; складність справи полягає в робочих переговорах, результатом яких буде доповідь Конгресу США", - сказав Шатковський, відповідаючи на питання про масштаби можливої ​​постійної військової бази США в Польщі.

За словами Шатковського, Польща вже перебуває на етапі офіційних розмов з Пентагоном з цього питання.

Як відомо, Польща запропонувала американцям кілька місць розташування баз і взяла на себе зобов'язання витратити кошти на інфраструктуру. Віце-голова Міністерства оборони Польщі також сказав, що йдеться, зокрема, про казарми і полігони з інфраструктурою, а також склади і сервісні приміщення, важливим також є можливість використання зброї на полігонах. На його думку, у Польщі більші можливості з цього питання, ніж в інших держав.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її "Форт Трамп".

Трамп оцінив створення постійної американської бази в Польщі приблизно в 2 млрд доларів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ПольшаСШАвоенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі