RU
 

У Китаї судять мільярдера за підозрою в махінаціях

Корреспондент.net,  24 вересня 2018, 09:15
0
158
У Китаї судять мільярдера за підозрою в махінаціях
Фото: Handout
Сяо Цзяньхуа запідозрений у фінансових махінаціях і дачі хабарів

Сяо Цзяньхуа запідозрений у фінансових махінаціях і дачі хабарів. Зараз суд в Шанхаї готується до початку судових розглядів.

Китайський мільярдер Сяо Цзяньхуа запідозрений у фінансових махінаціях і дачі хабарів, суд в Шанхаї готується до початку судових розглядів. Про це в понеділок, 24 вересня, повідомляє з посиланням на джерела газета South China Morning Post.

Зазначено, що попереднє судове засідання пройшло на початку вересня. За даними одного з джерел, слухання почнуться вже через кілька днів. Однак інше джерело, знайоме зі справою мільярдера, заявило, що розслідування може зайняти більше часу, а судовий розгляд почнеться значно пізніше.

Джерела газети зазначають, що Сяо Цзяньхуа перебуває в місті Сучжоу в провінції Цзянсу на сході Китаю. У січні 2017 року стало відомо про зникнення мільярдера - тоді невідомі вивезли його з готелю Four Seasons в Гонконзі.

Газета зазначає, що в останні місяці мільярдер писав листи китайським чиновникам, включаючи голову КНР Сі Цзіньпіна, в яких просив помилування. Як повідомляється, після зникнення Сяо Цзяньхуа його компанія Tomorrow Holdings виставила на продаж свої частки в двох банках та інвестиційній компанії New China Trust.

Сяо Цзяньхуа в 2016 році зайняв 32 місце в списку найбагатших людей Китаю Hurun Report (китайський аналог списку Forbes), його статки оцінювалися в $6 млрд.

Раніше в Бразилії суд виніс вирок у справі 61-річного бізнесмена Ейке Батисти, колишнього мільярдера і найбагатшої людини країни: він визнаний винним в корупційних порушеннях і наступні 30 років повинен провести у в'язниці.

У Лас-Вегасі (США) поліція заарештувала мільярдера і співзасновника компанії із розробки напівпровідникової продукції Broadcom Генрі Ніколаса III. Чоловіка підозрюють у торгівлі та розповсюдженні наркотиків: героїну, кокаїну, метамфетаміну та екстазі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судКитаймахинациикитайцыбизнесменмиллиардерподозреваемые
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі