RU
 

Слідство відреагувало на дані Міноборони РФ щодо MH17

Корреспондент.net,  17 вересня 2018, 17:03
1
462
Слідство відреагувало на дані Міноборони РФ щодо MH17
Фото: АР
Російські "докази" візьмуть до відома

Міжнародна слідча група пообіцяла врахувати інформацію про катастрофу Боїнга, яку оприлюднили в Росії.

 
Дані, які оприлюднило у понеділок, 17 вересня, Міністерство оборони Росії, будуть враховані слідчою групою (JIT), яка розслідує аварію MH17 над Донбасом. Про це повідомляє Газета.ru з посиланням на заяву слідчих.
 
У заяві говориться, що відомості російського Міноборони врахують. При цьому наголошується, що у російської сторони запитували інформацію про частини ракети в травні 2018 року, але не отримали відповіді.
 
"З самого початку розслідування до нинішнього дня JIT завжди уважно аналізувала і обробляла інформацію, отриману від Росії", - підкреслюється в документі.
 
Також наголошується, що деякі з уже наданих Росією матеріалів були неточними за декількома пунктами.
 
У понеділок, 17 вересня Міноборони Росії заявило, що Боїнг-777 Малайзійських авіалійній нібито збили ракетою, що належить Україні. Також у російському відомстві заявили, що перехопили розмову українських військовослужбовців, яка нібито підтверджує причетність України до краху малайзійського Боїнга.
 
Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон назвав висновки РФ про катастрофу МН17 черговою дезінформацією.
 
Як відомо, у вересні 2018 року оголошена дата створення суду у справі про катастрофу рейсу МН17. Це станеться під час засідання Генеральної асамблеї ООН, на якій лідери країн зустрінуться зі слідчою групою.
 
Нагадаємо, у травні 2018 року об'єднана слідча група підвела перші підсумки розслідування інциденту. Згідно з висновками слідчих, Boeing був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який був доставлений на південний схід України з 53 зенітної ракетної бригади під Курськом.
 
Пізніше Нідерланди визнали Україну невинною в катастрофі малайзійського Боїнга на Донбасі. В кінці червня країни Євросоюзу закликали Росію визнати відповідальність за крах MH17.
 
У Міноборони РФ спростовували ці дані, додавши, що висновки були зроблені на основі фотографій із соцмереж. Російський лідер Володимир Путін зазначав, що в Кремлі не будуть визнавати підсумки розслідування, так як вони зроблені без участі представників Росії.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Падіння Боїнга-777
Суддя з Гааги, яка намагалася вплинути на процес МН17, подала у відставку
Зеленський: Трагедію MH17 не буде забуто
У Нідерландах суддя отримала догану за спробу впливу на процес MH17
СюжетВирок у справі MH17: на Росію чекають нові суди
СюжетЧи загальмує коронавірус процес у справі про збитий "Боїнг"?
СПЕЦТЕМА: Падіння Боїнга-777
ТЕГИ: Россиярасследование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі