RU
 

Екс-президента Сальвадору засудили до десяти років в'язниці

Корреспондент.net,  13 вересня 2018, 10:55
0
73
Екс-президента Сальвадору засудили до десяти років в язниці
Фото: rueconomics.ru
Антоніо Сака засудили до десяти років тюремного ув'язнення

Антоніо Сака засудили до десяти років тюремного ув'язнення після того, як він зізнався в розтраті понад $300 млн державних коштів.

Суд Сальвадору засудив колишнього президента країни Антоніо Сака до десяти років тюремного ув'язнення після того, як він зізнався в розтраті понад $300 млн державних коштів. Про це в четвер, 13 вересня, повідомляє Reuters.

Уточнюється, що також Антоніо Саку призначений штраф в $260 млн.

За даними агентства, екс-президент визнав провину в серпні. Згідно із заявою його адвоката, він зробив це в обмін на скорочення тюремного терміну.

У ході розслідування прокурори з'ясували, що гроші з держбюджету Сака витрачав на себе і своїх наближених, в тому числі понад $7 млн ​​були виділені на потреби його колишньої партії - Націоналістичного республіканського альянсу.

Крім Сака, суд засудив до тюремного ув'язнення шістьох колишніх чиновників, які входили в уряд при екс-президенті, до позбавлення волі від трьох до 16 років за участь в корупційній діяльності.

Наступник Сака, колишній президент Сальвадору Маурісіо Фунес також звинувачується в корупції і ховається в Нікарагуа з 2016 року. Його звинувачують у використанні держкоштів для оплати особистих рахунків.

Антоніо Сака був президентом Сальвадору з 2004 по 2009 рік, а Маурісіо Фунес - з 2009 по 2014 рік.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

ТЕГИ: президенткоррупциясудтюрьмаприговорСальвадор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі