RU
 

Лондон знову звинуватив Росію у справі Скрипалів

Русская служба DW,  8 вересня 2018, 13:56
0
472
Лондон знову звинуватив Росію у справі Скрипалів
Британія звинуватила Росію в дезінформації у справі Скрипаля

З березня Москва висунула вже 37 вигаданих версій того, що сталося зі Скрипалями, заявили в посольстві Британії.

Посольство Великобританії в РФ звинуватило російську владу в поширенні дезінформації у справі про замах на Сергія і Юлію Скрипаль.

"Росія відхиляє вбік від фактів – з березня було висунуто 37 вигаданих версій того, що сталося", – йдеться в повідомленні, опублікованому в Twitter британського посольства в п'ятницю, 7 вересня.

У повідомленні також дається відповідь на запитання офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової про те, чому на двох знімках з камер спостереження в лондонському аеропорті Гетвік, де зафіксовані підозрювані в отруєнні Скрипалів двоє чоловіків, зазначений той самий час зйомки. "Це фото з двох різних камер, встановлених у різних коридорах біля виходу в зону прильоту", – підкреслюється в повідомленні дипломатичного відомства.

"Великобританія стурбована діяльністю російського уряду, а не російського народу", – сказано в іншому повідомленні посольства.

Також знову зазначається, що операція ГРУ із замаху на Сергія Скрипаля "майже напевно була затверджена на найвищому рівні російської держави". "Злочинна поведінка ГРУ порушує норми міжнародного права і режим нерозповсюдження" хімічної зброї, йдеться в повідомленні.

Серія твітів була опублікована після того, як посол Великобританії Лорі Бристоу в Москві представив дипломатичному корпусу останню інформацію британської сторони про розслідування замаху на Скрипалів.

Британська поліція стверджує, що має достатньо доказів для обвинувачення двох російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова в застосуванні нервово-паралітичної речовини Новачок у місті Солсбері. 

У Росії в свою чергу заявили, що опубліковані імена і фото росіян, начебто причетних до інциденту в Солсбері, їм ні про що не говорять.

У Кремлі повністю відкинули звинувачення Лондона в справі Скрипалів.

Джерело: Російська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Отруєння Скрипаля
Bellingcat опублікувала розслідування про шефа отруювачів у Солсбері
Росію підозрюють у причетності до ще двох смертей у Британії - ЗМІ
Bellingcat: Заради "Боширова" і "Петрова" ФСБ "зламала" систему видачі віз
Боширов та Петров стежили за Скрипалем у Чехії в 2014 році
Мішкін-"Петров" теж герой Росії і часто їздив в Україну - розслідування
СПЕЦТЕМА: Отруєння Скрипаля
ТЕГИ: РоссияинформацияотравлениеВеликобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі