RU
 

Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені Маккейна

Корреспондент.net,  27 серпня 2018, 23:25
0
108
Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені Маккейна
Джон Маккейн

Претендентами на отримання нагороди стануть автори дисертаційних робіт різних наукових рівнів на теми, близькі сенатору, який помер.

Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію імені американського сенатора Джона Маккейна, який помер у віці 81 року. Про це повідомив прес-секретар організації Йоханнес Шмід.

"Конференція прийняла рішення заснувати щорічну премію імені Джона Маккейна в пам'ять про нашого близького друга і давнього компаньйона", - наголошується в заяві.

За словами представника конференції, претендентами на отримання премії стануть автори дисертаційних робіт різних наукових рівнів на теми, "особливо близькі серцю Джона Маккейна".

Зокрема, йдеться про питання трансатлантичних відносин, парламентського контролю над збройними силами та моральної відповідальності західних країн.

Вперше нагорода буде представлена ​​15 лютого 2019 року. Лауреата премії визначить журі на чолі з головою конференції Вольфгангом Ішингером.


Мюнхенська конференція була заснована в 1963 році як засідання представників країн-членів НАТО. Зараз це міжнародний дискусійний форум, що збирає політиків, дипломатів, військових, бізнесменів, наукових і громадських діячів з більш ніж 40 країн світу.


Нагадаємо, 25 серпня Маккейн помер у віці 81 року. До цього сенатор припинив лікування раку мозку, з яким боровся протягом довгого часу.

У Києві запропонували назвати одну з вулиць на честь Джона Маккейна


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.



 

За матеріалами: РИА Новости
ТЕГИ: премияМаккейн
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі