RU
 

Місто в Німеччині охопили заворушення після загибелі чоловіка

Корреспондент.net,  27 серпня 2018, 10:42
0
696
Місто в Німеччині охопили заворушення після загибелі чоловіка
Фото: mdr.de
Мітинг біля пам'ятника Карлу Марксу переріс у зіткнення з поліцією

Масові заворушення сталися після того, як у бійці, імовірно з мігрантами, від ножового поранення загинув чоловік.

 
У центрі німецького міста Хемніц близько 800 чоловік провели в неділю, 26 серпня, мітинг і ходу через загибель 35-річного чоловіка в ніч на неділю внаслідок бійки кількох людей різних національностей. Про це повідомила місцева поліція, передає DW.
 
Як повідомляє видання, чоловік помер у лікарні внаслідок ножових поранень.
 
За даними місцевих ЗМІ, в ході акції з натовпу кидали в поліцейських пляшки, її учасники влаштували бійку з правоохоронцями.
 
У той же час, в міській поліції не підтвердили і не спростували повідомлення про напади протестуючих на мігрантів, зазначивши, що "без сумніву, був контакт" між демонстрантами і особами, причетними до акції.
 
Spiegel повідомила, що праві радикали, в тому числі, місцеві футбольні фанати, в інтернеті на сторінках декількох правих угруповань закликали зібратися біля пам'ятника Карлу Марксу в центрі міста і виступити "проти злочинів, скоєних іноземцями", але протягом дня в неділю ці статті було вилучено.

 

В результаті, постраждав один поліцейський, ще двоє людей повідомили в поліцію про отримані травми - один із них виявився сирийцем, другий - німцем. Ще одна заява про погрози з боку демонстрантів подав чоловік болгарської національності.
 
На початку акції в Хемніці виявилося недостатньо сил поліції, щоб зупинити націоналістів. У місто були додатково направлені поліцейські з Лейпцига і Дрездена. Місцева адміністрація вирішила достроково припинити міське свято.
 
Раніше в Німеччині заявили про працевлаштування 300 тисяч біженців. У найближчі роки в країні чекають зростання ВВП через приплив біженців. При цьому програми з інтеграції цих людей коштуватимуть ФРН в 28 млрд євро в рік.
 
Також повідомлялося, що десятки тисяч мігрантів добровільно покинули Німеччину. Вони повернулися додому, отримавши гроші від німецького уряду на зворотний шлях.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: беспорядкиГерманиявидеополицияубийствомигранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі