RU
 

У Держдепі розповіли, про що Помпео говорив з Лавровим

Корреспондент.net,  24 серпня 2018, 08:07
0
280
У Держдепі розповіли, про що Помпео говорив з Лавровим
Помпео закликав негайно звільнити Сенцова та інших українських в'язнів

У центрі розмови були питання українських в'язнів, заборони хімічної зброї та притягнення сирійського режиму до відповідальності.

 
Державний секретар США Майкл Помпео закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова негайно звільнити ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, який більше трьох місяців проводить голодування. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.
 
Як повідомлялося, напередодні глава Держдепартаменту США Майкл Помпео провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Мова, зокрема, йшла про українського політв'язня Олега Сенцова, який уже 102 дні голодує в російській в'язниці.
 
У повідомленні зазначено, що "секретар висловив нашу стурбованість з приводу здоров'я Сенцова і закликав Росію негайно звільнити Сенцова і всіх українських політв'язнів".
 
Помпео також закликав Лаврова підтримати зусилля Організації із заборони хімічної зброї, а також зусилля з притягнення сирійського режиму до відповідальності за використання хімічної зброї.
 
Глава Держдепу також заявив, що обстановка у світі вимагає об'єднання зусиль двох країн у подоланні спільних викликів і загроз.
 
Як повідомлялося, кількома тижнями раніше Лавров поскаржився Помпео на нові санкції США.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Россия-СШАСШАЛавров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі