RU
 

Винищувач ВПС Іспанії помилково випустив бойову ракету над Естонією

Корреспондент.net,  7 серпня 2018, 23:26
0
753
Винищувач ВПС Іспанії помилково випустив бойову ракету над Естонією
Винищувач Eurofighter Typhoon 2000

Проводиться пошукова операція ракети або її частин. Розслідування інциденту почали ВПС Естонії, департамент авіації, ВПС Іспанії і НАТО.

Винищувач ВПС Іспанії Eurofighter, що входить до складу місії НАТО в Естонії, у вівторок, 7 серпня, під час польоту помилково випустив бойову ракету "повітря-повітря" AMRAAM, передає Интерфакс.

За інформацією агентства, інцидент стався о 15:44 над територією для повітряних вправ Пангод поблизу міста Отепя. Відзначається, що ракета має режимом самознищення, але не виключено, що вона впала на землю.

У прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії повідомили, що траєкторія польоту ракети, місце розташування і статус уточнюються. 

Командувач ВПС Естонії Рііво Валга заявив, що йдеться про спеціальну ракету з бойовим завантаженням 5-10 кг вибухової речовини - з невеликою "рушійною силою" порівняно з бомбами. 

Він зазначив, що "це перший подібний випадок в історії протиповітряної оборони держав Балтії, такі випадки рідкісні і в інших кінцях світу". 

Передбачуване місце падіння ракети, наповненої вибуховою речовиною, - за 40 км на північ від Тарту. Сили оборони приступили до пошукової операції і просять людей, які виявили ракету або її частини, не чіпати їх, відійти на безпечну відстань.

AIM-120 AMRAAM - американська всепогодна керована ракета класу "повітря-повітря" середньої дальності. Ракети цього класу призначені для ураження повітряних цілей за межами прямої видимості. Крім США, перебуває на озброєнні ВПС Великобританії, Німеччини та низки інших країн-членів НАТО.

Два японських винищувачі ледве не зіткнулися з пасажирським літаком

Раніше повідомлялося, що винищувач ВПС США скинув два паливних баки в озеро в південно-західній частині Південної Кореї, щоб уникнути аварійної ситуації.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ИспанияЭстонияракетаВВСистребитель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі