RU
 

Тіла убитих в ЦАР російських журналістів доставлені в РФ

Українська служба DW,  5 серпня 2018, 16:03
0
470
Тіла убитих в ЦАР російських журналістів доставлені в РФ
Фото: С. Савостьянова
Олександр Расторгуєв, Кирило Радченко та Орхан Джемаль були вбиті в ЦАР

Літак з тілами трьох убитих у ЦАР російських журналістів прилетів з Парижа і приземлився в московському аеропорту Шереметьєво. У рамках кримінальної справи допитані родичі загиблих.

Тіла убитих у Центральноафриканській республіці (ЦАР) російських журналістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка доставлені в Росію, повідомив Слідчий комітет РФ (СКР) в неділю, 5 серпня. Вони спрямовані до експертної установи для проведення судово-медичних експертиз з метою встановлення причин загибелі.

Літак з тілами убитих прилетів з Парижа і приземлився в московському аеропорту Шереметьєво, передає агентство Інтерфакс. Раніше труни були доставлені в Париж зі столиці ЦАР Бангі.

У рамках кримінальної справи допитані родичі загиблих, які визнані потерпілими, повідомив СКР. Слідчі також допитують колег, знайомих загиблих росіян і тих, хто може мати будь-яку інформацію.

Журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв й оператор Кирило Радченко були вбиті в ЦАР 30 липня. Росіяни працювали над розслідуванням "Російські найманці" про приватну військову компанію Вагнера - неофіційну військову організацію, яка не входить до складу регулярних збройних сил Росії.

За даними МЗС РФ, нині в ЦАР працюють 175 російських інструкторів, зокрема п'ятеро військових і 170 цивільних.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: Росія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі