RU
 

Іран проведе військові навчання в Перській затоці

Корреспондент.net,  1 серпня 2018, 23:25
0
100
Іран проведе військові навчання в Перській затоці
Фото: АР
У Перській затоці відбудуться військові навчання Ірану

У США впевнені, що масштабними маневрами Тегеран може продемонструвати можливості з перекриття Ормузької затоки.

Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану здійснює підготовку до масштабних маневрів, які мають розпочатися в найближчі 48 годин в акваторії Перської затоки. Про це повідомляє CNN з посиланням на двох представників адміністрації США.

"Ми інформовані про те, що Іран нарощує морські операції в Перській затоці, Ормузькій протоці і затоці Омана. Ми уважно стежимо за цим і продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб гарантувати свободу навігації і вільне комерційне судноплавство в міжнародних водах", - заявив представник Центрального командування США капітан Вільям Урбан.

Підкреслюється, що цими маневрами Тегеран може продемонструвати спостерігачам можливості Ірану з перекриття Ормузької протоки - стратегічно важливого проходу, який зв'язує Перську затоку з Аравійським морем.

За інформацією CNN, у маневрах можуть взяти участь до 100 кораблів і катерів КВІР, сотні бійців, повітряні частини й берегові ракетні батареї, а також іранські військові, які не належать до КВІР.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США мають намір вимагати від усіх зарубіжних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з листопада поточного року.

У відповідь на дії Вашингтона Тегеран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузьку до Перської затоки.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: СШАИран
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі