RU
 

Діти в печері Таїланду: почалася евакуація

Корреспондент.net,  8 липня 2018, 09:18
0
2521
Діти в печері Таїланду: почалася евакуація
Стартувала евакуація дітей з печери

У Таїланді о 10:00 за місцевим часом рятувальники почали місію з евакуації 12 підлітків-футболістів і їхнього тренера з печери, де вони були заблоковані протягом двох тижнів.

 
Зазначається, що у мережу підземних водних тунелів під горами Мае Саї спустився міжнародний контингент з 13 фахівців-дайверів, передає BBC.
 
Всі несуттєві співробітники були віддалені від місця входу в печеру. На цей момент на місці залишилася лише дайвінг-команда, медики і сили безпеки.
 
 
Рятувальники вже почали супроводжувати першу групу хлопчиків.
 
Передбачається, що операція включатиме в себе занурення під воду і піше переміщення в районах, де дозволяє рівень води.
 
Повідомляється, що первісна частина їхнього шляху через вузькі, затоплені пасажі є найскладнішим завданням, оскільки вона передбачає тривалі періоди підводного плавання для дітей, які раніше ніколи не використовували обладнання для дайвінгу.
 
Рятувальники планують зробити зупинку в печері, яка була передовою базою для дайверів, а потім провести дітей до входу, щоб передати під контроль медиків.
 
У команди рятувальників є вікно в три-чотири дні для звільнення заблокованих в печері підлітків і їхнього тренера.
 
Нагадаємо, дитяча футбольна команда разом з тренером зникла 23 червня. Взуття та велосипеди дітей виявили біля входу в печеру на наступний день і відразу ж почали пошуки. Однак через зливи печера виявилася частково затопленою.
 
У понеділок, 2 липня, дітей знайшла живими група міжнародних спеціалістів. 
 
Зазначалося, що діти можуть залишитися в печері на кілька місяців, оскільки печера регулярно затоплюється під час сезону дощів, який триває до вересня-жовтня. Всі спроби відкачати воду до цього часу не були успішними.\
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
ТЕГИ: детиТаиландпещерыдайвинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі