RU
 

У Бразилії мільярдера засудили до 30 років в'язниці

Корреспондент.net,  4 липня 2018, 09:52
0
479
У Бразилії мільярдера засудили до 30 років в язниці
Фото: wikimedia.org
Ейке Батіста визнаний винним у корупційних порушеннях

Ейке Батіста судом визнаний винним у корупційних порушеннях і наступні 30 років повинен провести у в'язниці.

 
У Бразилії суд виніс вирок у справі 61-річного бізнесмена Ейке Батісти, колишнього мільярдера і найбагатшої людини країни: він визнаний винним у корупційних порушеннях і наступні 30 років мусить провести у в'язниці. Про це повідомляє GloboNews.
 
Відзначено, що з минулого року екс-мільярдер перебував під домашнім арештом.
 
Як заявив адвокат бізнесмена Фернанду Мартінш бразильським журналістам, Батіста оскаржить рішення суду найближчим часом.
 
Повідомляється, що серед іншого Батісту звинувачували у виплаті $16,6 млн колишньому губернатору Ріо-де-Жанейро Серхіо Кабралу, який займав цей пост з 2007 року по 2014 рік. Бізнесмен намагався за допомогою підкупу посадових осіб отримати переваги за державними замовленнями. Кабрал був засуджений до 45 років тюремного ув'язнення.
 
"Саме тому, що він (Батіста, - ред.) був всесвітньо відомим бізнесменом, його кримінальний бізнес потенційно міг завдати шкоди діловому середовищу і репутації Бразилії, залишити глибокі шрами на довірі інвесторів і підприємців, які ще недавно вважали Бразилію хорошим місцем для інвестицій", - написав суддя Марселу Бреташ в обґрунтуванні рішення.
 
Батіста з 2006 року по 2010 рік створив шість сировинних компаній. Найбільша з них - OGX Petroleo e Gas Participacoes SA - розмістила акції в 2008 році більш ніж на $4 млрд, заявивши про наявність у неї ліцензій на родовища з запасами в 10,8 млрд барелів нафти. Однак у підсумку, цьогоріч компанія була змушена визнати, що видобуток нафти на більшості цих родовищ неможлива. Кредитори відмовилися надати їй додаткові кошти.
 
У 2011 році статок Батісти перевищував $30 млрд, він був найбагатшою людиною в Бразилії і посідав восьме місце в списку мільярдерів світу за версією Forbes. Однак у 2013 році він був виключений з рейтингу мільярдерів журналу.
 
Раніше повідомлялося, що в Бразилії ув'язнений прорив 70-метровий тунель для втечі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: коррупциясудБразилиятюрьмаприговормиллиардер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі