RU
 

Чверть саміту G7 була присвячена Росії - Трамп

Корреспондент.net,  14 червня 2018, 04:33
0
388
Чверть саміту G7 була присвячена Росії - Трамп
Трамп заявив, що Росія повинна повернутися в G7

Зі слів Трампа, якби Путін був присутній на зустрічах саміту G7, вони могли б скористатися можливістю і обговорити ситуацію в Сирії і Україні.

Лідери країн "Великої сімки" в ході саміту в Канаді чверть усього часу витратили на обговорення Росії. Про це завив президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Ви знаєте, ми витратили приблизно 25% нашого часу, обговорюючи Росію. І я сказав, що було б краще, якби вона (РФ - ред.) була тут. Я не за Росію. Я за США", - сказав американський лідер.
 
За словами Трампа, якби його російський колега Володимир Путін був присутній на зустрічах саміту G7, вони могли б скористатися можливістю і обговорити ситуацію в Сирії і Україні.
 
"Ось вам приклад: якщо б він (президент РФ Володимир Путін - ред.) був на тій зустрічі, я міг би попросити його зробити речі, які кращі для світу, які кращі для країни, кращі для нього", - зазначив президент США.
 
Нагадаємо, перед тим, як відправитися на саміт G7 в Канаду, Трамп заявив, що хотів би знову бачити Росію в складі його учасників. Його підтримав прем'єр Італії, однак більшість членів "сімки" виявилися проти.

Меркель назвала умови повернення РФ до складу G7
 
Водночас в Росії заявили, що не дуже зацікавлені в поверненні в G7 і вважають більш перспективними інші формати переговорів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: Интерфакс
ТЕГИ: РоссияСШАТрамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі