RU
 

Столтенберг: Засідання Ради НАТО-Росія відбудеться наступного тижня

Українська служба DW,  26 травня 2018, 19:53
0
109
Столтенберг: Засідання Ради НАТО-Росія відбудеться наступного тижня
Засідання Ради НАТО-Росія (квітень 2011 року)

У НАТО сподіваються й надалі вести діалог із Росією попри непрості відносини. Наступного тижня на засіданні Ради Росія-НАТО говоритимуть і про Україну, розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Північноатлантичний альянс (НАТО) планує 31 травня провести наступне засідання Ради НАТО-Росія. Про це німецькому виданню Der Spiegel розповів генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє тижневик у суботу, 26 травня.

За словами генсека Альянсу, НАТО потрібен подальший діалог із Росією, хоча він і непростий. Діалог важливий навіть попри напружені відносини між НАТО та Москвою, наголосив він. Під час засідання серед іншого йтиметься про Україну, прозорість у військовій сфері, зменшення ризиків та військові навчання. Ці теми обговорювали раніше, але вони досі залишаються актуальними, зазначив Столтенберг. Постійний перегляд відносин між НАТО та РФ важливий також і для того, щоб запобігти виходу інцидентів з-під контролю, додав генсек Альянсу.

Раду НАТО-Росія заснували 2002 року. Вона вважається важливою платформою для політичних переговорів між Альянсом і Росією. Із червня 2014 року по квітень 2016 року діалог між військово-політичним блоком та РФ на рівні Ради НАТО-Росія не проводився через припинення країнами-членами Альянсу будь-якої співпраці з Москвою у відповідь на анексію Криму та конфлікт на Сході України. Потім нерегулярні засідання відновилися. Останнє засідання відбулося восени 2017 року.

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: НАТОРадаРосія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі