RU
 

Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію в Україні

Корреспондент.net,  16 травня 2018, 13:07
0
90
Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію в Україні
Еммануель Макрон і Єнс Столтенберг

Президент Франції запропонував генсеку НАТО модернізувати і об'єднати організацію, максимально використовувати ресурси для забезпечення стабільності і безпеки в євроатлантичному регіоні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг і президент Франції Еммануель Макрон перед самітом НАТО обговорили стан безпеки в Європі, зокрема в Україні, а також ситуацію на Близькому Сході. Про це у вівторок, 15 травня, повідомляє прес-служба президента Франції.

"Президент Республіки і пан Столтенберг обговорили останні події щодо боротьби з тероризмом, а також ситуацію з безпекою в Європі, особливо звернувши увагу на ситуацію на Близькому Сході і в Україні", - йдеться в заяві.

У повідомленні не розкриваються інші подробиці розмови на цю тему.

На зустрічі також були підведені підсумки підготовчої роботи до наступного саміту НАТО, який відбудеться 11 та 12 липня в Брюсселі.

"Президент Республіки наголосив на особливій ролі, яку відіграватиме Франція, нагадав про зусилля, зроблені за останній рік для зміцнення оборонних ресурсів, які до 2025 року будуть збільшені до 2% національного ВВП, для зміцнення трансатлантичних відносин та зміцнення військової довіри до європейців", - йдеться в документі.

Президент Республіки також представив Генсеку НАТО французьке бачення майбутнього НАТО: модернізувати і об'єднати організацію, максимально використовувати ресурси для забезпечення стабільності і безпеки в євроатлантичному регіоні, як надійного і ефективного інструменту колективної оборони.

Нагадаємо, 10 травня відбулася тристороння зустріч Еммануеля Макрона, Петра Порошенка і Ангели Меркель. Лідери трьох країн узгодили спільну позицію перед тим, як вести подальші переговори з президентом Росії.

Раніше Макрон назвав "смачненькою" дружину прем'єра Австралії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

ТЕГИ: УкраинаНАТОФранциябезопасность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі