RU
 

У Нігерії озброєними нападниками вбиті 45 людей

Українська служба DW,  7 травня 2018, 07:49
0
141
 У Нігерії озброєними нападниками вбиті 45 людей
Фото: ZUMA Press
Нігерійська поліція (фото з архіву)

Унаслідок нападу озброєних бандитів на село, що розташоване на півночі Нігерії, загинули 45 людей.

Унаслідок атаки озброєних бандитів на село на півночі Нігерії загинули 45 людей. Про це в неділю, 6 травня, повідомила агенція AFP з посиланням на місцевих мешканців, які об'єднуються у загони для протистояння бойовикам. "45 тіл були знайдені розкиданими в кущах. Бандити переслідували місцевих жителів, які мобілізувалися, щоб захищати село після того, як вони їх взяли під свій контроль", - заявив представник місцевої оборони на умовах анонімності.

За словами співрозмовника агенції, серед загиблих є діти, залишені їхніми батьками під час нападу. Він також зазначив, що нападниками, очевидно, є озброєні бандити з сусіднього штату Замфара, які тероризують територію у штаті Кадуна. Також повідомляється, що напад на село стався в суботу, і нападники спалили багато будинків.

Згодом факт нападу та дані щодо 45 жертв нападників підтвердили агентству Reuters у нігерійській поліції, повідомивши, що напередодні, 5 траня, було знайдено 12 тіл загиблих осіб, а у неділю - ще 33 тіла.

Нинішній напад стався на тлі зростання рівня насильства у сільській місцевості країни. Минулого тижня внаслідок кількох атак на півночі Нігерії загинули щонайменше 25 людей.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: нападения
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі