RU
 

США хочуть відмовити Туреччину купувати С-400 у Росії - National Interest

Корреспондент.net,  24 квітня 2018, 06:24
1
268

В американському Міністерстві оборони спеціально занижують ефективність російських засобів ППО, щоб переконати Анкару не купувати зенітні ракетні комплекси у Москви.

Співробітники Пентагону ставлять під сумнів ефективність російських засобів ППО, щоб відмовити Туреччину від покупки зенітно-ракетних комплексів С-400, пише National Interest.

 
Видання наводить слова американських військових чиновників, які стверджують, що сирійські засоби ППО російського виробництва не змогли відбити жодного удару США і союзників під час обстрілу 14 квітня.
 
Крім того, співробітники Міноборони США вказали на те, що Росія не задіяла свою ППО під час нанесення ракетних ударів по території Сирії.
 
 
Однак, як зазначає журнал, заяви Пентагону про неефективність С-300 і С-400 йдуть врозріз з багатомільярдними витратами США на стелс-технології для обходу створених у Росії засобів протиповітряної оборони і можуть бути спрямовані на те, щоб переконати союзника по НАТО Анкару не купувати С-400 у Москви.
 
Раніше повідомлялося, що Вашингтон не рекомендує Анкарі купувати російські зенітні ракетні комплекси С-400 і готовий запропонувати Туреччині їхню альтернативу.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: СШАРосія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі