RU
 

У Німеччині закликали не оголошувати Росію ворогом

Корреспондент.net,  15 квітня 2018, 11:44
2
1142
У Німеччині закликали не оголошувати Росію ворогом
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Штайнмаєр вважає, що ЄС слід намагатися переконати російське керівництво шляхом "прямого діалогу". Зокрема, потрібно постійно вказувати Кремлю на "наслідки його дій для європейсько-російських відносин".

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив стурбованість через нинішній напружений стан відносин між Росією і країнами Заходу, передає DW.
 
На думку Штайнмайера, нинішнє "нестримне відчуження" між Росією і Заходом - підстава для серйозної стурбованості, адже не залишилося практично жодної "підстави для довіри".
 
У такій ситуації, зазначає німецький президент, головним завданням для відповідальних політиків є протидія цьому відчуженню: "Незалежно від Путіна, ми не оголошували всю Росію, країну і людей, ворогами". Він додав, що країнам Заходу не варто допускати домінування "апокаліптичних настроїв" у відносинах з РФ.
 
Зате Штайнмаєр вважає, що ЄС слід намагатися переконати російське керівництво шляхом "прямого діалогу". Зокрема, потрібно постійно вказувати Кремлю на "наслідки його дій для європейсько-російських відносин".
 
Нагадаємо, перебуваючи на посаді голови німецької дипломатії Штайнмаєр неодноразово робив заяви про можливе ослаблення санкцій проти РФ і про неприпустимість посилення тиску на Кремль.
 
Раніше президент України Петро Порошенко обговорив зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтер Штайнмайєром необхідність збереження і можливого посилення режиму санкцій проти Росії.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияЕСГермания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі