RU
 

РФ закликала Британію пояснити нові дані у справі Скрипаля

Корреспондент.net,  10 квітня 2018, 05:33
0
205
РФ закликала Британію пояснити нові дані у справі Скрипаля
Поліція біля будинку Скрипаля в Солсбері

Російське посольство в Лондоні запросило у МЗС Великобританії інформацію про нову версію отруєння Юлії та Сергія Скрипалів, яка з'явилася в ЗМІ.

 
Посольство Росії у Великобританії направило Лондону ноту з вимогою надати офіційну інформацію про нову версію подій у Солсбері, викладену в ЗМІ, повідомила прес-служба російської дипмісії.
 
"Сьогодні посольство направило у Форін Офіс чергову ноту з проханням підтвердити або спростувати вищезазначені повідомлення ЗМІ", - йдеться в коментарі на сайті відомства.
 
У ньому наголошується, що в британських ЗМІ з'явилася нова версія отруєння російських громадян Сергія і Юлії Скрипалів, "згідно з якою вони були отруєні нервово-паралітичним агентом у вигляді прозорого гелю без запаху, нанесеного на ручку вхідних дверей будинку Скрипаля нібито російськими агентами "посеред білого дня".
 
"Також згідно з британськими ЗМІ, в лікарні, куди доставили сім'ю після отруєння, "абсолютно випадково" опинилися лікарі, які пройшли тренінг з допомоги постраждалим від хімічної зброї", - вказали в посольстві.
 
У повідомленні російської дипмісії наголошується, що "це ще один приклад потенційно важливої ​​інформації, що циркулює в ЗМІ, у той час як російська сторона досі не отримала ніяких відомостей від британської влади через офіційні канали".
 
Як повідомляв Корреспондент.net, 4 березня Скрипаль і його дочка були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру в британському Солсбері і в критичному стані доставлені в лікарню. Нещодавно вони вийшли з коми і почали одужувати.
 
Великобританія дійшла висновку, що Росія причетна до отруєння Скрипалів і використовувала для цих цілей нервово-паралітичну речовину Новичок.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Отруєння Скрипаля
Bellingcat опублікувала розслідування про шефа отруювачів у Солсбері
Росію підозрюють у причетності до ще двох смертей у Британії - ЗМІ
Bellingcat: Заради "Боширова" і "Петрова" ФСБ "зламала" систему видачі віз
Боширов та Петров стежили за Скрипалем у Чехії в 2014 році
Мішкін-"Петров" теж герой Росії і часто їздив в Україну - розслідування
СПЕЦТЕМА: Отруєння Скрипаля
ТЕГИ: РоссияБританияотравлениеВеликобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі