RU
 

В Афганістані Талібан оголосили війну ІДІЛ

Корреспондент.net,  31 березня 2018, 19:54
1
564
В Афганістані Талібан оголосили війну ІДІЛ
Фото: telegraf.com.ua
Екс-бойовик Талібану

У заяві Талібану говориться, що ІДІЛ - "це група сучасних віровідступників. Талібан закликає всіх своїх прихильників надалі в усіх точках Афганістану віддати їм по заслугам і помститися за моджахедів ".

Афганський радикальний рух Талібан оголосив війну терористичній Ісламськоій державі. Про це повідомляють афганські ЗМІ в суботу, 31 березня, з посиланням на заяву талібів.
 
У заяві Талібану говориться, що ІДІЛ - "це група сучасних  "хариджитів" (віровідступників), жорстоких безбожників і найманців (...) сіє ворожнечу і ворожнечу (...), намагається зруйнувати єдність сунітів, шиїтів і ісмаїлітів Афганістану, нацьковуючи один проти одного, вбиває богословів і дискредитує священну релігію Іслам перед світом".
 
У заяві також наголошується, що приводом для оголошення війни стало захоплення бойовиками ІДІЛ повіту Дарзаб в провінції Джаузджан, "де група "хариджитів" намагалася розширити сферу свого впливу, зробивши найтяжчі злочини, обезголовила 20 полонених моджахедів".
 
Талібан закликає всіх своїх прихильників "надалі в усіх точках Афганістану віддати їм по заслугам і помститися за моджахедів", йдеться в повідомленні.
 
Раніше Талібан закликав США почати мирні переговори.
За матеріалами: Интерфакс
ТЕГИ: войнаАфганистанТалибанвойна в афганистане
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі