RU
 

В ЮНЕСКО заявили про погіршення ситуації в Криму

Корреспондент.net,  26 березня 2018, 23:49
0
449
В ЮНЕСКО заявили про погіршення ситуації в Криму
Фото: facebook.com/osman.pashayev
Ремонтні роботи РФ в Ханському палаці Бахчисарая

У доповіді генерального директора організації йдеться про грубі порушення РФ на території анексованого півострова, зокрема, в сфері захисту культурної спадщини.

В ЮНЕСКО оприлюднили доповідь про моніторинг ситуації в Криму, в якій йдеться про погіршення ситуації в сферах компетенції організації на території анексованого півострова. Про це повідомили в прес-службі МЗС України.

У документі відзначаються грубі порушення з боку російської влади в галузі захисту культурної спадщини. Зокрема, зазначено, що так звані "реставраційні роботи" в Ханському палаці Бахчисарая "загрожують історичній та культурній автентичності об'єкта, внесеного до Попереднього списку культурної спадщини ЮНЕСКО".

Також наголошується, що всупереч нормам міжнародного права на півострові проводилися археологічні розкопки, а з його території вивозилися артефакти.

У доповіді нагадується про необхідність виконання резолюцій Генасамблеї ООН щодо Криму, остання з яких від 19 грудня 2017 року зобов'язує Росію виконувати рішення Міжнародного суду ООН про права кримськотатарського співтовариства і забезпечення доступу до освіти українською мовою на анексованому півострові.

У повідомленні міністерства закордонних справ України зазначено, що ця доповідь буде розглянута на 204-й сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, яка відбудеться з 4 по 17 квітня 2018 року у Парижі.

Нагадаємо, в січні Україна закликала ЮНЕСКО вжити термінових заходів для запобігання загрози знищення Ханського палацу в Бахчисараї.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.


 

ТЕГИ: КрымЮНЕСКОкультурареконструкциядворецдоклад
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі