RU
 

ОБСЄ визнала перший тур виборів вільним

Корреспондент.net,  1 квітня 2019, 15:59
0
386
ОБСЄ визнала перший тур виборів вільним
ОБСЄ визнала вибори в Україні вільними

Вибори в Україні проходили вільно і на конкурентній основі, заявляють в Місії ОБСЄ. І вважають, що ті порушення, які були встановлені в день голосування, загалом не вплинуть на результат.

 
Перший тур виборів президента України був конкурентним, і громадяни мали можливість вільного волевиявлення, заявляють у Місії спостерігачів ПА ОБСЄ на виборах в Україні. Про це повідомив спеціальний координатор ОБСЄ, почесний президент ПА ОБСЄ Ілка Канерва, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 1 квітня.
 
"Ми можемо говорити, безумовно, що це були конкурентні вибори і була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якого обирав громадянин. Безумовно, все буде визначатися в другому турі", - сказав він.
 
За словами спецкоординатора ОБСЄ, загалом вибори президента України проходили вільно і кандидати могли змагатися без обмежень.
 
 
"Можна говорити, що загалом вибори проходили як вільні. Нам дуже важливо, щоб всі ресурси, які виділялися на вибори, були використані належним чином", - сказав Канерва.
 
"Мій особистий висновок - ці конкурентні вибори ведуть... до другого раунду. Сподіваюся, що це надихне українців продовжити демократичний розвиток у світі і безпеку... з європейськими цінностями", - підсумував він.
 
Крім того, Канерва звернув увагу на той факт, що на нинішніх президентських виборах в Україні була велика кількість міжнародних спостерігачів, що також сприяло мінімізації порушень. За його словами, ті порушення, які були встановлені в день голосування, в цілому не вплинуть на результат голосування. Він також додав, що вибори не могли бути організовані в Криму і на території Донбасу, непідконтрольній Україні.
 
Президент ОБСЄ провів прес-конференції разом з представниками місії міжнародних спостерігачів у складі представників Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО та Європейського парламенту.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Вибори-2019
ТЕГИ: ОБСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі