RU
 

ЦВК пояснила велику кількість замовлених бюлетенів

Корреспондент.net,  5 березня 2019, 13:46
0
263
ЦВК пояснила велику кількість замовлених бюлетенів
Фото: Корреспондент.net
На виборчі бюлетені планують витратити понад 160 млн грн

Замовлені 60 млн бюлетенів розраховані на перший і другий тур відповідно до вимог закону про держзакупівлі, повідомили в ЦВК.

Центральна виборча комісія заявила, що замовляє відразу 60 млн бюлетенів з розрахунку на перший і другий тур відповідно до вимог закону про держзакупівлі. Про це йдеться в заяві на сайті ЦВК.

"Уперше в історії виборів в Україні закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється відповідно до вимог закону України "Про публічні закупівлі" від 25 грудня 2015 року. Інакше, як проводити закупівлю одночасно на день голосування 31 березня 2019 року і за необхідності - на день повторного голосування, Центральна виборча комісія діяти не могла, враховуючи швидкоплинність виборчого процесу", - йдеться в заяві ЦВК.

Умови тендеру передбачають друк 30 028 913 бюлетенів (очікувана кількість виборців) +150 145 (0,5%-й резерв згідно зі ст.71 закону "Про вибори Президента України") + 742 (кратність, пов'язана з технічними нюансами друку на поліграфічному комбінаті "Україна") на кожне голосування.

У зв'язку з цим ЦВК вважає, що претензії до тендеру - це "безпідставна і безграмотна маніпуляція", спрямована на "виправдання незадовільних результатів виборчих перегонів".

Раніше повідомлялося, що в річному плані закупівель для підготовки і проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року Центральна виборча комісія передбачає витратити на виборчі бюлетені 158 514 630 грн з ПДВ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Вибори-2019
СюжетМайбутня опозиція: амбіції і ризик ізоляції ОПЗЖ у новій Раді - DW
СюжетПолітичний камбек: до болю знайомі самовисуванці - DW
Слуга народу матиме не менше 254 місць у парламенті
Сюжет"Коней на переправі не міняють". Чому Донбас голосував за старі обличчя - DW
СюжетПартійці Коломойського в обгортці "Слуги народу" - DW
СПЕЦТЕМА: Вибори-2019
ТЕГИ: ЦИК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі