RU
 

У РФ знову заговорили про спостерігачів на виборах

Корреспондент.net,  13 лютого 2019, 16:27
0
264
У РФ знову заговорили про спостерігачів на виборах
Фото: facebook.com/pg/MIDRussia
Росія має намір відправити спостерігачів на вибори в Україну

БДІПЛ ОБСЄ надіслало Росії запит на участь спостерігачів у день виборів в Україні, заявили в МЗС РФ.

 
У МЗС Росії заявили, що отримали запит Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів за президентськими виборами в Україні. Про це йдеться в коментарі МЗС РФ у середу, 13 лютого.
 
 
"Російські кандидатури до складу короткострокового компонента місії будуть належним чином спрямовані в БДІПЛ відповідно до отриманого запрошення. Розраховуємо, що їм будуть надані всі необхідні умови для виконання функцій міжнародного спостереження", - йдеться в повідомленні.
 
У відомстві нагадали, що раніше ЦВК України відхилив заявки, подані БДІПЛ, на акредитацію двох довгострокових спостерігачів від Росії у складі цієї місії, внаслідок чого їх відрядження було скасовано.
 
"Незважаючи на це, російська сторона має намір використовувати своє право брати участь у міжнародному спостереженні за виборами в іншій державі-учасниці ОБСЄ, в даному випадку, в Україні. Наші дії засновані на взаємних зобов'язаннях всіх країн ОБСЄ забезпечувати безперешкодний доступ спостерігачів на вибори один одного. Така міра покликана гарантувати прозорість і демократичність виборчих процесів", - вказали в МЗС РФ.
 
Як уточнили у відомстві, короткострокові спостерігачі місій БДІПЛ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування, члени довгострокового компонента відстежують весь хід виборчого процесу до, під час і після виборів.
 
Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада заборонила росіянам бути спостерігачами на виборах в Україні. В той же день у МЗС РФ заявили, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів. У БДІПЛ ОБСЄ рішення Києва засудили.
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 
Вибори-2019
СюжетМайбутня опозиція: амбіції і ризик ізоляції ОПЗЖ у новій Раді - DW
СюжетПолітичний камбек: до болю знайомі самовисуванці - DW
Слуга народу матиме не менше 254 місць у парламенті
Сюжет"Коней на переправі не міняють". Чому Донбас голосував за старі обличчя - DW
СюжетПартійці Коломойського в обгортці "Слуги народу" - DW
СПЕЦТЕМА: Вибори-2019
ТЕГИ: РоссияУкраинаМИД РФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі