RU
 

Відео з тиском на виборців Донбасу: поліція відкрила справу

Корреспондент.net,  31 січня 2019, 11:58
0
245
Відео з тиском на виборців Донбасу: поліція відкрила справу
Фото: пресс-служба Нацполиции
Скандальним відео зацікавилася поліція

Правоохоронців зацікавило відео з Мережі, де вчителів агітують за Порошенка. При цьому влада Донецької області назвала запис фейком.

 
Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом тиску на виборців у Донецькій області, повідомляє прес-служба Нацполіції в області.
 
Зазначимо, 30 січня в Мережі з'явилося відео з однієї зі шкіл Донецької області, на якому вчителів агітують голосувати за чинного Президента Петра Порошенка. За голос пропонують 300 гривень.
 
Зазначений факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Підкуп виборців". Поліцейські зараз встановлюють, чи дійсно зазначений факт мав місце. Також намагаються знайти людей, які фігурують на відео, і заклад, де проходила зйомка.
 
У той же час голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць вважає відео постановочним. Він на своїй сторінці у Facebook повідомив, що журналісти не переконалися в достовірності інформації при тому, що "навіть побіжний перегляд цього ролика дає всі підстави вважати його дешевою постановкою".
 
"Але вважаю за потрібне не обмежуватися "побіжним" переглядом, а детально і ретельно вивчити це відео - відповідне звернення передаю в правоохоронні органи. Нехай вони дадуть свою чітку об'єктивну оцінку", - написав Куць.
 
Він додав, що якщо відео - не фейк і є вчителі на Донеччині, яких примушують голосувати за конкретного кандидата, то він "розбереться в цьому особисто і зробить усе, щоб винні були покарані".

Раніше повідомлялося, що мешканку Одеської області посадили на п'ять років за підкуп виборців. Вартість голосу виборця оцінили в 600 грн, які видавали частинами - 200 грн громадяни отримували перед голосуванням, а інші - після їх проведення. Як повідомлялося, поліція відкрила 19 кримінальних проваджень щодо порушень, зафіксованих на виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Вибори-2019
СюжетМайбутня опозиція: амбіції і ризик ізоляції ОПЗЖ у новій Раді - DW
СюжетПолітичний камбек: до болю знайомі самовисуванці - DW
Слуга народу матиме не менше 254 місць у парламенті
Сюжет"Коней на переправі не міняють". Чому Донбас голосував за старі обличчя - DW
СюжетПартійці Коломойського в обгортці "Слуги народу" - DW
СПЕЦТЕМА: Вибори-2019
ТЕГИ: уголовное делополицияподкуп избирателей
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі