RU
 

МЗС звернулося до РФ у річницю паризького саміту

Корреспондент.net,  9 грудня 2020, 13:25
0
319
МЗС звернулося до РФ у річницю паризького саміту
Фото: Корреспондент.net
Київ закликає Росію розблокувати роботу щодо Донбасу

Протягом року українська сторона запропонувала ряд ініціатив для врегулювання ситуації на Донбасі, але Росія їх ігнорує, кажуть у дипвідомстві.

 
Міністерство закордонних справ України в річницю саміту лідерів нормандського формату 9 грудня звернулося до Росії, звинувативши її керівництво в блокуванні досягнутих щодо Донбасу домовленостей.
 
 
"Через штучне блокування роботи ТКГ на політичному треку відсутнє просування в обговоренні робочих пропозицій України щодо виконання політичних аспектів Загальних узгоджених висновків Паризького саміту від 9 грудня 2019 року", - йдеться в заяві відомства.
 
Відзначається, що українська сторона внесла важливі ініціативи щодо подальшого розведення сил і засобів та продовження процесу розмінування.
 
Україна також виступила з пропозиціями щодо активізації наступних етапів процесу взаємного звільнення утримуваних осіб, забезпечення повного і безумовного допуску міжнародних організацій до всіх утримуваних осіб, відкриття та належного функціонування пунктів пропуску через лінію розмежування.
 
Але, заявляють в МЗС, ці ініціативи "досі залишаються без належної реакції російської сторони".
 
"Закликаємо Російську Федерацію вжити всіх належних заходів для продовження роботи згаданих форматів для виконання всіх рішень, прийнятих на рівні лідерів чотирьох країн, а також здійснити реальні кроки щодо врегулювання збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права, поваги державного суверенітету і територіальної цілісності України" , - йдеться в заяві.
 
Відзначимо, напередодні в Офісі президента, оцінюючи виконання прийнятих у Парижі умов, заявили, що виконали всі зобов'язання.
 
Сам президент Володимир Зеленський сьогодні опублікував фото з саміту в Парижі, підписавши його: "Шлях до миру нелегкий, але знаю - ми зможемо".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Зустріч нормандської четвірки
СюжетЛист Козака і майбутнє "нормандської четвірки"
Телеканал "Россия 1" заявив, що записав інтерв'ю з Зеленським
СюжетДев'ять годин переговорів: як пройшов саміт "нормандської четвірки"
СПЕЦТЕМА: Зустріч нормандської четвірки
ТЕГИ: РоссияМИД Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі