RU
 

Депутати прийшли до компромісу щодо е-декларацій

Корреспондент.net,  3 грудня 2020, 17:01
0
823
Депутати прийшли до компромісу щодо е-декларацій
Фото: rada.gov.ua
Законопроект можуть розглянути завтра

Парламенту пропонують зберегти обмеження свободи в законопроекті про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

 
Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності пропонує прийняти компромісний законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Законопроект розглянули на засіданні комітету в четвер, 3 грудня.
 
"Основний консенсус зупинився на тому варіанті, який не подобається всім, але є компромісним для залу, можливо, - про те, що умисне внесення суб'єктом декларування недостовірних відомостей від 4 тисяч прожиткових мінімумів (зараз 9 млн гривень) карається штрафом від 3 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 85 000 гривень) або громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади. Такий компроміс досягнутий", - повідомив глава комітету Денис Монастирський.
 
Компромісний варіант підтримали 16 членів комітету, 5 утрималися, ще 4 - були відсутні.
 
Раніше нардеп від Слуги народу Ольга Совгиря пояснила, що норма про ув'язнення за недостовірне декларування виявилася неефективною і найкращим способом впливу будуть громадські роботи.
 
Очікується, що законопроект можуть розглянути вже завтра.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Е-декларації чиновників
ТЕГИ: депутатыРадачиновники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Электронные декларации чиновников