RU
 

Зеленський обговорив з главою ЄК саміт і кредит

Корреспондент.net,  28 серпня 2020, 17:25
0
138
Зеленський обговорив з главою ЄК саміт і кредит
Фото: Офис президента
Сьогодні Зеленський перебуває в Черкаській області

Також президент України і глава Єврокомісії обговорили пандемію, переговори щодо Донбасу і Білорусь.

 
Президент України Володимир Зеленський в п'ятницю, 28 серпня, провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, повідомляє прес-служба ОП.
 
Глава Єврокомісії привітала Зеленського з одужанням членів його сім'ї від коронавірусу.
 
Сторони обмінялися думками щодо епідемічної ситуації. Президент подякував за досягнуту домовленість про майбутні постачання вакцини, коли вона буде виготовлена. Він також зазначив, що Україна готова до міжнародної співпраці з виробництва вакцини.
 
"Ми вивчаємо можливість трансферу технологій та швидкого розгортання локалізованого виробництва вакцин в Україні. Є для цього кілька потужних фармацевтичних підприємств. Ми готові до масового виробництва вакцини. Розраховуйте на нас", - сказав він.
 
Співрозмовники також наголосили на підготовці до 22-го Саміту Україна - ЄС, який має відбутися 1 жовтня в Брюсселі. Зеленський висловив надію, що Спільна заява, яку буде прийнято за підсумками саміту, відображатиме високий рівень амбіцій України і ЄС щодо подальшого розвитку відносин.
 
"Найближчим часом Верховна Рада прийме ряд законів щодо виконання Угоди про асоціацію. Під час саміту Україна буде готова обговорити прогрес у виконанні Угоди і ключових реформ", - сказав Зеленський.
 
Також співрозмовники обговорили затверджений ЄС кредит у 1,2 млрд євро. Зеленський висловив надію, що перший транш у 600 млн євро буде виділено найближчим часом без додаткових умов.
 
"Уряд України вже розпочав роботу над виконанням умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС, щоб вже до кінця цього року можна було отримати другий транш макрофінансової допомоги", - повідомив президент.
 
Також були обговорені питання щодо Донбасу. Фон дер Ляєн привітала Зеленського з досягнення перемир'я, яке триває вже 33-й день.
 
Зеленський і фон дер Ляєн також обмінялися думками щодо розвитку ситуації в Білорусі. Співрозмовники констатували спільність підходів України та ЄС за рішенням внутрішньополітичної кризи в Білорусі.
 
Нагадаємо, попередня бесіда Зеленського з фон дер Ляєн відбулася в травні.
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: кредитыБеларусьдонбассЕврокомиссияВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі