RU
 

РФ заявила про готовність зняти санкції з України

Корреспондент.net,  24 грудня 2019, 10:05
0
420
РФ заявила про готовність зняти санкції з України
Медведєв назвав умову зняття санкцій РФ з України

Росія залишається для України найбільшим торговим партнером, повідомив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

Росія готова розглянути питання про зняття санкцій з України за наявності відповідної ініціативи Києва. Про це заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв, передає Интерфакс.

"Ми їм (Києву, - ред.) завжди говорили: "Ми готові розглянути питання про санкції в двосторонньому порядку, але для цього повинна бути ініціатива з вашого боку, тому що ви їх на початку ввели", - сказав Медведєв.

Він також заявив, що РФ "все одно залишається для України найбільшим ринком і найбільшим торговим партнером, незважаючи ні на що". І додав, що йдеться про мільярди доларів торгового обігу, що значимо і для Росії, і для України.

Відповідаючи на питання журналістів, Медведєв зазначив, що контактів на рівні глав урядів РФ і України поки не намічається. За його словами, свого часу він спілкувався з Арсенієм Яценюком, коли той був прем'єром, а з Володимиром Гройсманом контактів не мав.

"З нинішнім прем'єром (Олексієм Гончаруком, - ред.) у нас контакти перервані, ми не зідзвонюємося і не листуємося. Але віце-прем'єр Дмитро Козак з українським віце-прем'єром вже спілкувався, міністри енергетики вже спілкуються, тому я нічого не відкидаю, хочуть - будь ласка", - сказав Медведєв.

Раніше Росія розширила санкційний список щодо України. Російський уряд розширив перелік громадян України, щодо яких вводяться санкції.

Перед цим повідомлялося, що Кабмін ініціює санкції проти підприємств на непідконтрольних територіях, які співпрацюють з ОПК Росії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаУкраина-Россиясанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі