RU
 

Зеленський і Дуда обговорили ряд питань

Корреспондент.net,  20 грудня 2019, 18:41
0
261
Зеленський і Дуда обговорили ряд питань
Фото: Офис президента
Зеленський зателефонував Дуді

Президенти України і Польщі поговорили про санкції, нормандську зустріч, газові переговори, а також квоти на вантажоперевезення.

 
Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 20 грудня, провів телефонну розмову з польським колегою Анджеєм Дудою, повідомляє Офіс президента.
 
 
Співрозмовники обговорили хід імплементації домовленостей, досягнутих під час переговорів у нормандському форматі в Парижі 9 грудня.
 
Як повідомляється, Дуда пообіцяв і в подальшому підтримувати санкції проти Росії, за що йому подякував Зеленський.
 
Президенти приділили особливу увагу питанням забезпечення енергетичної безпеки в Європі. Зеленський поінформував співрозмовника про кроки, які здійснює Україна з метою укладення нової угоди про транзит російського газу.
 
Під час розмови відзначені позитивні зрушення в питанні видачі Польщею дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на поточний рік.
 
"Співрозмовники торкнулися питань взаємодії в рамках міжнародних і регіональних ініціатив, обговорили пріоритети європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також узгодили графік двосторонніх заходів на наступний рік", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, в кінці вересня Україна надала Польщі формальну згоду на відновлення пошуково-ексгумаційних робіт на своїй території.
 
У Польщі заявили, що таке рішення Києва відкриває шлях до прориву в історичному діалозі між двома країнами.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаПольшаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі