RU
 

Рада прийняла закон про видобуток бурштину

Корреспондент.net,  19 грудня 2019, 18:16
0
796
Рада прийняла закон про видобуток бурштину
Фото: Верховная Рада

Законопроект вводить кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину і регулює діяльність цієї сфери.

Верховна Рада на засіданні в четвер, 19 грудня, 279 голосами прийняла законопроект, що регулює сферу видобутку бурштину.

Законопроектом Кримінальний кодекс доповнюється статтею 240, згідно з якою незаконний видобуток, збут, придбання і перевезення бурштину караються штрафом від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17 тис. - 51 тис. гривень). Також може застосовуватися захід у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна.
 
Ті самі дії, вчинені повторно, або у великих розмірах, або на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.
 
Сприяння посадової особи з використанням службового становища карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.
 
Законом запроваджується механізм бронювання земельних ділянок для потреб надрокористування до початку проведення аукціону або конкурсу. Також вводиться єдиний дозвіл на розвідку з правом видобутку терміном на п'ять років на ділянки до 10 га з визначенням початкової вартості продажу на аукціоні.
 
Згідно з документом, початкова ціна продажу на аукціоні спеціального дозволу на видобуток бурштину становитиме 200 тисяч гривень за один гектар землі.
 
Раніше сьогодні Рада відправила на доопрацювання законопроект про легалізацію грального бізнесу.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: законыРада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі