RU
 

Путін: Якщо США хочуть допомогти Україні, нехай дадуть їй грошей

Корреспондент.net,  19 грудня 2019, 13:25
0
878
Путін: Якщо США хочуть допомогти Україні, нехай дадуть їй грошей
Володимир Путін

Якщо Америка хоче допомогти Україні, то нехай дасть їй грошей, а не веде політику стримування Росії, вважає президент РФ.

 

США стверджують, що хочуть зберегти транзит російського газу через Україну, але в тому ж самому зацікавлена і Москва. Про це заявив президент РФ Володимир Путін у четвер, 19 грудня, на щорічній прес-конференції, передає ТАСС.

"Чого ж грошей не дають Україні? Дали б їм можливість субсидіювати. Грошей майже не дають. Дають тільки гарантії на можливі кредити. Це ж не живі гроші. Реальною підтримки немає", - сказав Путін.

Він також повідомив, що США і країни Європи "ніби як, підтримують нинішній український режим і керівництво, але водночас завдають якісь серйозні удари".

Серед таких ударів Путін назвав вимоги ЄС щодо експорту лісу-кругляка з Карпат, що загрожує залишити регіон без лісу, рекомендації МВФ скасувати пільги на газ для населення і плани зі створення ринку землі.

"Тепер вимагають, щоб землю почали продавати. Для українців земля має сакральне значення. Я можу це зрозуміти - золоті землі. Опозиція, звичайно, відразу ж скористалася цим, починає завдавати внутрішньополітичні удари по (президенту України Володимиру Зеленському)", - зазначив російський лідер.

"Нас у чомусь звинувачують щодо України, хочуть нібито допомогти, а насправді хочуть зробити: щоб Україна поповнювала свій бюджет за російський рахунок", - підсумував російський президент.

Раніше Путін оцінив перспективи домовитися щодо газу. Угоду буде досягнуто, Росія буде зберігати транзит газу через Україну, запевнив Путін.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Україна-Росія: газове питання
Україна не укладатиме угоди з РФ про транзит газу
СюжетТранзит із присмаком корупції. Слабкі місця газової угоди
СюжетГазові переговори: нова пропозиція ЄС і "пакетне" рішення РФ - DW
Міністр економіки ФРН заявляє про прогрес у спорі щодо транзиту газу
Порошенко: "Північний потік-2" робить ФРН залежною від Росії
СПЕЦТЕМА: Україна-Росія: газове питання
ТЕГИ: СШАУкраина-РоссияУкраина-СШАПутинВладимир Путинтранзит
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі