RU
 

Засідання комітету ВР щодо ринку землі знову закінчилося скандалом

Корреспондент.net,  30 жовтня 2019, 18:15
1
642
Засідання комітету ВР щодо ринку землі знову закінчилося скандалом
Фото: Корреспондент.net
"Слуги народу" з комітету ВР залишили в силі своє рішення щодо ринку землі

За скасування попереднього рішення комітету, проведеного не в повному складі, проголосували тільки опозиційні депутати.

Комітет Верховної Ради у середу, 30 жовтня, повторно розглянув законопроекти щодо ринку землі, залишивши в силі рекомендацію прийняти закон про продаж землі іноземцям з 2024 року. Про це повідомив голова комітету Микола Сольський, пише LB.ua.

"Скасувати рішення може тільки сам комітет. Є ініціатива поставити сьогодні на голосування питання про переголосування цього рішення комітету", - зазначив він.
 
Цю пропозицію підтримали тільки семеро депутатів.
 
Це викликало обурення серед опозиційних депутатів, представників аграрних асоціацій і гостей засідання, які почали скандувати: "Ганьба!" Представники партії Свобода вигукували звинувачення на адресу "слуг народу": "Ви - щури!", на що Сольський запропонував їм "подивитися в дзеркало".
 
Під час обговорення питання член комітету від Батьківщини Вадим Івченко нагадав, що внаслідок консультацій керівників фракцій ще 18 жовтня була досягнута домовленість "про проведення легітимного засідання і розгляду заново всіх інших 10 альтернативних законопроектів по землі".
 
"Адже ви фактично провели засідання комітету без нас і рано вранці, де за 20 хвилин прийняли рішення про рекомендацію прийняти парламенту законопроект, де передбачено право продажу землі іноземцям. Це було таємне засідання комітету, де було прийняте нелегітимне рішення", - підкреслив Івченко.
 
 
 
Член комітету від ОПЗЖ Наталія Королевська заявила, що Слуга народу фальсифікувала рішення без розгляду всіх альтернативних законопроектів по землі в порушення всіх норм регламенту і тепер "протягує свій закон".
 
На засіданні також були присутні представники аграрних асоціацій, які протягом години зверталися до керівництва комітету з проханням переглянути рішення про рекомендацію прийняти в першому читанні законопроект без консультацій з ними і без врахування їхніх пропозицій. Однак ця пропозиція, зрештою, не була підтримана.
 
Раніше Сольський заявляв, що в рекомендованому законопроекті враховано принципові вимоги аграріїв і пропонується компроміс із ключових питань.
 
Як повідомлялося, сьогодні біля стін Ради проти відкриття ринку землі протестували тисячі представників Всеукраїнської аграрної ради.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: РадазаконопроектРынок земелькомитеты ВР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі