RU
 

Зеленський про "четвірку": Чекаємо розведення сил

Корреспондент.net,  23 жовтня 2019, 18:50
0
723
Зеленський про  четвірку : Чекаємо розведення сил
Зеленський вірить, що війська в Петровському і Золотому розведуть

Для організації саміту лідерів нормандського формату необхідно розвести війська в Петровському і Золотому.

 
Нормандська зустріч відбудеться тільки після розведення військ на Донбасі в районі Петровського і Золотого. Про це в в інтерв'ю Сегодня сказав президент Володимир Зеленський у середу, 23 жовтня.
 
 
"Дуже багато засобів масової інформації говорять про різні умови. Ми домовилися, що у нас повинна бути зустріч, коли ми узгодимо текст так званої формули Штайнмаєра і коли у нас буде розведення на трьох ділянках. На одній ділянці, ви знаєте, в Станиці Луганській, розведення пройшло. Зараз є підготовчі моменти до розведення в Петровському і Золотому. Там розведення не відбувається через порушення режиму тиші, але я думаю, що все обов'язково станеться, і наступним кроком буде зустріч у нормандському форматі. Інша інформація мені просто не відома", - сказав президент.
 
Він вважає, що зустріч "четвірки" необхідна, щоб запобігти заморозку конфлікту, як це сталося в Молдові з Придністров'ям.
 
"Нехай не ображаються наші молдавські колеги, такий приклад я навів, але - без дипломатії не можна вирішити це питання. Без розмови не можна вирішити це питання. Без обговорення будь-яких умов не можна вирішити це питання. Без припинення вогню не можна вирішити це питання. Без зустрічей не можна вирішити це питання... Це питання вирішується, коли говорять... Коли говорять люди на вищому рівні! Коли говорить "четвірка" в нормандському форматі", - сказав Зеленський.
 
Відзначимо, напередодні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про складність організації зустрічі лідерів нормандської четвірки через нові підходи і запити "однієї зі сторін".
 
Як відомо, РФ наполягає на розведенні сил у Петровському і Золотому до зустрічі нормандської четвірки. Розведення затягується через недотримання необхідних семи днів "тиші".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Зустріч нормандської четвірки
СюжетЛист Козака і майбутнє "нормандської четвірки"
Телеканал "Россия 1" заявив, що записав інтерв'ю з Зеленським
СюжетДев'ять годин переговорів: як пройшов саміт "нормандської четвірки"
СПЕЦТЕМА: Зустріч нормандської четвірки
ТЕГИ: Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі