RU
 

Скандал з Трампом шкодить Україні - Пристайко

Корреспондент.net,  7 жовтня 2019, 14:01
1
264
Скандал з Трампом шкодить Україні - Пристайко
Фото: Офис президента
Україна виявилася втягнутою в передвиборчі перегони в США

Україна виявилася втягнутою в американську політику з початку каденції президента Дональда Трампа, каже Пристайко.

Скандал навколо розмови президента Володимира Зеелнского з американським колегою Дональдом Трампом шкодить Україні. Про це в понеділок, 7 жовтня, заявив голова МЗС Вадим Пристайко за підсумками зустрічі з латвійським колегою Едгарсом Рінкевичусом.

За його словами, Україна була втягнута в американську політику з початку каденції Трампа.
 
"Менше, чого б ми хотіли, це бути втягнутими у внутрішню політику США напередодні їхніх виборів. Так сталося, що ми були припроваджені з початку каденції президента Трампа і всі наші кроки були спрямовані на те, щоб пояснити... Особливо, це стало очевидним з нашими виборами, власними, які пройшли без втручання. Президент Зеленський так і сказав президенту Трампу, що "я обрався і багато людей підтримали мене, і запорукою цього була тільки можливість законного проведення виборів, без впливу ззовні", і, як він сказав Трампу, " не можу уявити, щоб хтось із українців намагався втручатися в чужі вибори, тим більше у вибори в США", - сказав Пристайко.
 
Він також зазначив, що будь-які розслідування в країні повинні вестися без втручання уряду.
 
 
"Це, дійсно, шкодить нам... Ми намагаємося пояснити, що це розслідування, які повинні вестися і по Burisma, і по будь-яких інших компаніях, - вони повинні відбуватися без втручання уряду. Вони повинні бути справедливими. Результат, який в цьому розслідуванні буде, - це буде той результат, який ми представляємо. І не ми - як уряд, а ми як наша судова система і наша прокуратура, які повинні цим займатися", - заявив Пристайко.
 
Нагадаємо, наприкінці вересня спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту щодо Трампа. Причиною послужила скарга співробітника американської розвідки на президента, у якій він звинуватив його в спробі навернути іноземну державу на втручання у вибори президента США 2020 року.
 
Білий дім опублікував стенограму розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, що відбулася в липні. Під час бесіди Трамп поскаржився Зеленському на необґрунтованість звільнення у 2016 році генпрокурора Віктора Шокіна, який займався розслідуванням корупції в компанії Burisma. У її правління входив син Байдена.
 
Байден є головним конкурентом Трампа на виборах президента, які відбудуться через рік.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Вибори у США
Трамп заявив, що не розглядає Ніккі Гейлі як свою віцепрезидентку
Кандидат у президенти США заявив, що паразит виїв частину його мозку
Байден може відмовитися від виборів на користь іншого кандидата - ЗМІ
Суд США виніс рішення щодо участі Трампа у виборах
Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: УкраинаСШАТрампДональд ТрампВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі