RU
 

Кремль застеріг від наслідків відмови від формули Штайнмаєра

Корреспондент.net,  1 жовтня 2019, 12:08
0
680
Кремль застеріг від наслідків відмови від формули Штайнмаєра
Кремль очікує від Києва підписання формули Штайнмаєра

У Москві очікують, що сьогоднішнє засідання в Мінську прояснить позицію Києва по формулі Штайнмаєра.

Відмова української сторони від формули Штайнмаєра "істотно загальмує весь процес" врегулювання на Донбасі. Про це у вівторок, 1 жовтня, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

Відповідаючи на запитання про те, що робитиме Кремль, якщо Київ все ж "остаточно не згуляється" при прийнятті формули Штайнмаєра, Пєсков запевнив, що російська сторона "продовжить пошуки шляхів вирішення цієї внутрішньоукраїнської проблеми в міру своїх можливостей".
 
Пєсков також сказав, що в Кремлі очікують, що Київ у вівторок на засіданні Тристоронньої контактної групи прояснить своє ставлення до формули Штайнмаєра. "Ми чули з Києва різні заяви щодо попередньої відмови. Говорилося і про технічну помилку, і про певне непорозуміння, і про дещо інше", - сказав він.
 
"Тому сьогодні, звісно, усі чекають, що настане ясність, чи трансформувалася якось попередня позиція української сторони, чи підтверджує українська сторона свій відхід від попередніх домовленостей, або ж, навпаки, коригує підтвердження своїх попередніх зобов'язань. Тому сьогодні ми саме це і очікуємо", - продовжив Пєсков.
 
Як повідомлялося, сьогодні в Мінську відбудеться засідання Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, на якому спробують підписати формулу Штайнмаєра. Перша спроба зробити це провалилася.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
 
Переговори в Мінську-2
СюжетЛист Козака і майбутнє "нормандської четвірки"
Штайнмаєр сподівається на обмін полоненими до Різдва
Дипломати: G7 прив'яже долю санкцій щодо РФ до втілення мінських угод
СПЕЦТЕМА: Переговори в Мінську-2
ТЕГИ: РоссияУкраинаКремль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі