RU
 

Кличко відреагував на рішення Кабміну

Корреспондент.net,  4 вересня 2019, 17:20
0
1770
Кличко відреагував на рішення Кабміну
Фото: Скриншот из видео
Кличко провів терміновий брифінг через звільнення

Раніше уряд прийняв рішення про звільнення Кличка з посади голови КМДА, при цьому він залишатиметься мером столиці.

Мер Києва Віталій Кличко вважає незаконним рішення Кабміну про звільнення його з посади голови КМДА. Про це він заявив на брифінгу в середу, 4 вересня.

"Уряд зробив крок, щоб у столиці було двовладдя: по суті, пряме президентське управління... Те, що відбувається, - незаконно. У Конституції прописано, що обраний киянами міський голова повинен бути обраний головою КМДА", - заявив мер.
 
"Якщо ми говоримо про децентралізацію, то такі кроки, які робляться, - це навпаки, централізація. Я переконаний, ключове завдання - люди повинні вибирати людину, яка відповідальна винятково перед ними. А не призначати людину зверху, що відповідає тільки тій вертикалі, звідки її призначили", - зазначив Кличко.
 
Кличко вважає рішення Кабміну неконституційним і незаконним, а єдині, хто може звільнити його з посади, - це кияни. Він також заявив, що київського міського голову можна обрати - тільки на виборах, а не призначати.
 
"Двоє людей змагатимуться, хто з них має більший вплив. Це нагадуватиме... Образно поясню: Ви сідаєте в таксі, де двоє водіїв і в кожного з них своє кермо, даєте завдання потрапити в пункт призначення - та у кожного з них є своє бачення траєкторії руху. Переконаний, що такий автомобіль доїде тільки до найближчого перехрестя", - зазначив мер.
 
У той же час Кличко зазначив, що ще не бачив офіційного документа уряду зі схваленням його звільнення.
 
 
Як повідомлялося, рішення про звільнення Кличка з посади голови КМДА було прийняте на сьогоднішньому засіданні Кабміну. Воно направлене на затвердження президентові Володимиру Зеленському.
 
Також були звільнено низку інших чиновників, зокрема й в.о. голови МОЗ Уляну Супрун.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: КГГАКабмин УкраиныВиталий Кличкоувольнение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі